Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μεταφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό ιούς, κολοβακτηρίδια και ολόκληρες αποικίες μικροοργανισμών οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν από λοιμώξεις του ουροποιητικού και του αναπνευστικού ως γαστρεντερίτιδες ή άλλα προβλήματα υγείας.
Πως το νεράκι γίνεται δηλητήριο και ποια τα επικίνδυνα σημεία πώλησης
Πρακτικά ο καταναλωτής δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κανένα μπουκάλι.
Αυτό καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έκθεσης του νερού για πολλές ώρες στον ήλιο κατά τη μεταφορά του από το εργοστάσιο εμφιάλωσης στο σημείο πώλησης.
Αυτό καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έκθεσης του νερού για πολλές ώρες στον ήλιο κατά τη μεταφορά του από το εργοστάσιο εμφιάλωσης στο σημείο πώλησης.
Tο νερό πρέπει να μεταφέρεται και να φυλάσσεται σε χώρους με θερμοκρασία το πολύ ως 18 βαθμούς Κελσίου το οποίο δε γίνεται ποτέ! (Ειδικά το καλοκαίρι)
Το νερό πρέπει να αποθηκεύεται στη σκιά πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε στους χώρους διανομής, ούτε και στους χώρους πώλησης. Μάλιστα ακόμη και σε μεγάλα καταστήματα με χώρους αποθήκευσης οι θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερες από 18 βαθμούς με αποτέλεσμα οι μικροοργανισμοί που μπορεί να έχουν περάσει στο μπουκάλι κατά την εμφιάλωση να αναπτύσσονται και να γίνονται επικίνδυνοι.
Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους καταναλωτές να αγοράζουν νερό από σημεία πώλησης όπου η αποθήκευση είναι κατάλληλη για το νερό!
Τι πρέπει να προσέξετε?
Τα εμφιαλωμένα νερά μπορούν να γίνουν πιο επικίνδυνα από το νερό της βρύσης.
- Κίνδυνος έκθεσης του νερού για πολλές ώρες στον ήλιο.
- Διατηρείτε το νερό σε θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών
- Μην καταναλώσετε εμφιαλωμένο νερό που δεν σας σερβίρεται σφραγισμένο
Παρ' όλα αυτά το να είσαι 100% σίγουρος για το αν το εμφιαλωμένο είναι καλό ή όχι είναι αδύνατον.
Άρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ώστε να πίνουμε πιο καθαρό νερό εμείς και η οικογένεια μας.
Άρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ώστε να πίνουμε πιο καθαρό νερό εμείς και η οικογένεια μας.
Παλιότερα ήταν δύσκολο το νερό της βρύσης να φιλτραριστεί σωστά και έτσι όλοι καταλήγαμε στα εμφιαλωμένα!
Όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχουν περιπτώσεις που το νερό της βρύσης μπορεί να γίνει τέλεια πόσιμο με φίλτρο νέας τεχνολογίας!
Το 2017 ο ελβετός βιοχημικός Thomas Bosshart κατάφερε να δημιουργήσει ένα επαναστατικό φίλτρο που κατάφερε να φιλτράρει το νερό της Ινδίας και της Αφρικής που μέχρι τώρα ήταν αδύνατον.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο δικό μας!
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο δικό μας!